Politica de confidentialitate

S.C. CLASS GIFT SRL, operatorul acestui magazin online, este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) sub nr. 32217 din 14/07/2014.

Prin comenzile realizate si consultarea ofertei de pe site, se da acordul expres si neechivoc ca datele personale sa fie prelucrate de catre S.C. CLASS GIFT SRL – operatorul www.classgifts.ro.

 

DEFINITII:

 

a) Termenii “site”, “acest site” si “site-ul” folositi in acest document se refera la magazinul online – casa de comenzi www.classgifts.ro. Site-ul www.classgifts.ro este proprietatea companiei S.C. CLASS GIFT SRL care are si calitatea de autor si administrator.

 

b) S.C. CLASS GIFT SRL. are sediul principal in Bucuresti, Soseaua Pantelimon, Nr. 113, Bl. 400B, Sc. 1, ap. 14, Sector 2, cod 021597 si este inregistrata la Registrul Comertului cu J40/3283/2011 si cod fiscal CUI RO 28208959. Punctele de lucru sunt in Bucuresti, Centrul Comercial Auchan Titan, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 33A si Complex Cora-Mobexpert Pantelimon, Sos. Vergului, nr. 18-20, sect. 2.

 

c) Prin termenii “utilizator”, “vizitator” si “dumneavoastra” intelegem toate persoanele fizice si/sau juridice care acceseaza site-ul www.classgifts.ro, indiferent de motiv.

 

d) Prin termenul “date personale”, intelegem informatiile pe care le colectam de la dumneavoastra, pe baza carora puteti fi identificat personal. Acestea pot include numele dumneavoastra, adresa, numarul de telefon (inclusiv numarul de mobil), informatii despre carti de credit, pseudonimul, adresa de e-mail, varsta, sexul si starea civila, dar mai pot include si alte informatii, cum ar fi obiceiuri si preferinte la cumparaturi si detalii ale stilului de viata, cum ar fi pasiuni si interese.

 

e) Un “cookie” este un sir de informatii “text-only”, pe care o pagina de Internet il transfera in fisierul cookie al browser-ului de pe hard disk-ul calculatorului dumneavoastra, astfel incat pagina de Internet sa poata memora cine sunteti. Un cookie va contine de obicei numele domeniului din care a venit cookie-ul, “durata de viata” a cookie-ului, si o valoare, de obicei un numar unic generat la intamplare.

 

Atunci cand este vizitata o pagina de Internet, aceasta va trimite un cookie. Cookie-urile pot fi folosite in urmatoarele moduri:

 

  • ca sa ajute site-urile sa recunoasca un vizitator unic si sa permita administratorilor acestora alcatuirea continutului sau a reclamelor care sa corespunda intereselor utilizatorilor, sau ca sa evite trimiterea repetata a acelorasi continuturi catre acelasi utilizator.
  • ca sa compileze statistici anonime agregate, care permit intelegerea modului de utilizare a paginii site-ului de catre utilizatori si sa ajute la imbunatatirea structurii paginii. In acest mod, administratorii siteurilor nu vor putea sa va identifice personal.



COLECTAREA DATELOR PERSONALE

 

In momentul inregistrarii utilizatorului pe site, prin accesarea de catre acesta a diferitelor servicii si produse ori prin activarea unor materiale promotionale sau publicitare, S.C. CLASS GIFT SRL va colecta informatii cu caracter personal de natura sa identifice o anumita persoana.

 

In unele zone ale site-ului www.classgifts.ro, S.C. CLASS GIFT SRL va cere sa furnizati date personale, incluzand numele dumneavoastra, adresa, e-mailul, telefonul, numarul cardului de credit, informatiile de contact, informatii in vederea facturarii serviciilor si alte informatii prin care puteti fi identificat. In alte zone ale site-ului www.classgifts.ro, va sunt solicitate informatii demografice care nu va pot identifica, cum ar fi: codul postal, varsta, sexul, starea civila, obiceiurile si preferintele la cumparaturi, detalii ale stilului de viata, cum ar fi pasiunile si interesele. Uneori colectam sau putem colecta o combinatie intre cele doua tipuri de informatii.

 

De asemenea, S.C. CLASS GIFT SRL primeste si inregistreaza pe serverele sale informatii referitoare la adresa IP si informatiile cookie ale site-ului solicitat de dumneavoastra. Aveti capacitatea de a accepta sau refuza cookie prin modificarea setarilor din browser-ul dumneavoastra, insa s-ar putea sa nu mai puteti sa folositi toate trasaturile interactive ale paginii noastre daca cookie-urile sunt dezactivate.

 

Prin utilizarea aplicatiilor S.C. CLASS GIFT SRL sunteti de acord cu colectarea, prelucrarea si stocarea datelor cu caracter personal furnizate in mod voluntar de catre dumneavoastra. Prin stocarea datelor se intelege pastrearea datelor oferite in mod voluntar de catre dumneavoastra pe orice fel de suport si pe o perioada de timp nespecificata. Prin prelucrarea datelor intelegem suma operatiunilor care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal (exemplu: colectare, inregistrare, organizare, extragere, stocare, stergere).



SCOPUL COLECTARII DATELOR PERSONALE

 

Scopurile pentru care sunt folosite datele dumneavoastra sunt urmatoarele:

 

1) Raspunsul la cererile dumneavoastra
Atunci cand ne puneti o intrebare sau formulati o cerere vom folosi datele pe care ni le furnizati pentru a raspunde intrebarii/cererii dumneavoastra. In unele cazuri, ar putea fi necesar sa impartasim datele dumneavoastra altor altor procesatori de date ai unor terte parti, tocmai pentru a ne asigura ca veti primi raspunsul la cererea/intrebarea dumneavoastra, cu promptitudine, in mod corect si numai in acest scop.

 

2) Marketing direct viitor
Atunci cand alegeti in mod explicit sa primiti materiale publicitare/promotionale, va vom trimite informatii care consideram ca pot fi de interes pentru dumneavoastra. Spre exemplu, la inregistrarea in cont vi se cere acordul asupra utilizarii datelor dumneavoastra cu caracter personal pentru a fi informati prin e-mail sau alte forme de comunicare asupra actualizarii site-urilor web, noilor oportunitati oferite de S.C. CLASS GIFT SRL si asupra informatiilor aditionale care sunt in interesul dumneavoastra precum si newslettere cu informatii utile. Doar daca veti fi de acord, putem sa divulgam datele dumneavoastra unei terte parti, care ar putea dori sa va transmita informatii dupa cum se va preciza la data cand colectam datele dumneavoastra. Oricand, insa, va puteti retrage (cu “Dezabonare”) dintr-un asemenea contract viitor. O asemenea retragere/ dezabonare va conduce la incetarea oricarei asemnea trimiteri care dumneavoastra.

 

3) Efectuarea de statistici
Statisticile pe care le intreprindem sunt utile monitorizarii prezentei utilizatorilor pe site si activitatii de proiectare a activitatii. Pentru aceasta vom folosi atat datele personale oferite de dumneavoastra, cat si cookie-urile. In cadrul acestor statistici prezenta dumneavoastra este anonima.



ANGAJAMENTUL DE PASTRARE A CONFIDENTIALITATII
S.C. CLASS GIFT SRL incearca sa protejeze cat mai mult dreptul la intimitate si la imagine al utilizatorilor site-ului. Principalul nostru obiectiv consta in a oferi utilizatorilor site-ului o experienta online sigura, care sa nu le afecteze in mod negativ viata personala. In acest sens luam toate masurile pentru a ne asigura ca informatiile pe care dumneavoastra le introduceti in baza noastra de date sunt folosite numai in scopurile pe care dumneavoastra le aveti in vedere.

Va asiguram ca nu vom colecta alte date personale cu ocazia vizitarii site-ului nostru de catre dumneavoastra, in afara celor oferite voluntar, printr-o manifestare de vointa expresa din partea dumneavoastra. S.C. CLASS GIFT SRL nu va transmite (prin vanzare sau inchiriere) catre terti datele dumneavoastra personale.

 

S.C. CLASS GIFT SRL face exceptie de la aceasta regula in urmatoarele cazuri:
cu acordul dumneavoastra ;

 

in cazul in care informatia este necesara partenerilor companiei pentru imbunatatirea sau facilitarea unor servicii sau produse solicitate de dumneavoastra. Companiile partenere au dreptul de a utiliza unele date cu caracter personal furnizate direct de S.C. CLASS GIFT SRL doar in masura in care este necesara asistenta lor.

 

datele dumneavoastra personale pot fi transmite autoritatilor, la cererea justificata a acestora, pentru cercetarea unor infractiuni.

 

in cazul in care activitatile dumneavoastra contravin termenilor si conditiilor statuate de S.C. CLASS GIFT SRL sau a instructiunilor pentru utilizarea anumitor produse si servicii;

 

in situatia in care S.C. CLASS GIFT SRL fuzioneaza sau este achizitionata total sau partial de o alta companie si baza de date este transferata noului operator. In cazul in care S.C. CLASS GIFT SRL devine insolvabila, baza de date poate fi vanduta, tranzactionata doar cu acordul instantei. In astfel de situatii veti fi anuntati prin email sau printr-un anunt postat pe site.
Utilizatorii site-ului au posibilitatea de a ne trimite comentarii, intrebari si sugestii. Orice informatie care este trimisa prin intermediul formularelor de contact va fi folosita tinand cont de dreptul la confidentialitate si la imagine al persoanelor.



MODIFICARI ALE POLITICII DE CONFIDENTIALITATE
In cazul in care politica noastra de confidentialitate se modifica, schimbarile va vor fi anuntate fie prin comunicare directa cu dumneavoastra, fie vor fi postate pe siteul nostru web. Veti fi instiintati cu privire la orice modificare, inainte de a folosi vreo informatie despre dumneavoastra intr-un mod care nu a fost descris anterior in angajamentul nostru de confidentialitate. In momentul in care survine o astfel de schimbare, dumneavoastra veti putea alege daca doriti sau nu ca informatiile dumneavoastra sa fie folosite in noul mod.

 

SECURITATEA DATELOR PERSONALE
Ne obligam sa aplicam masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala. Aceste masuri asigura, potrivit stadiului tehnicii utilizate in procesul de prelucrare si de costuri, un nivel de securitate adecvat in ceea ce priveste riscurile pe care le reprezinta prelucrarea, precum si in ceea ce priveste natura datelor care trebuie protejate. Cerintele de securitate sunt elaborate de autoritatea de supraveghere si vor fi actualizate periodic, corespunzator progresului tehnic si experientei acumulate.

 

Sistemele noastre de securitate a tranzactiilor, a sesiunilor de cumparare si de introducere a datelor personale respecta standardele acestei industrii pe plan mondial, folosind un certificat digital SSL de 128 de biti eliberat de o autoritate recunoscuta international. Acest site foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla sub controlul nostru. S.C. CLASS GIFT SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de bug-uri sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul. De asemenea nu raspundem pentru bresele de securitate care pot exista in serverele companiei de hosting care gazduieste site-ul.

 

DREPTURILE UTILIZATORILOR
Utilizatorul are dreptul de a solicita, la cerere si in mod gratuit, confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de S.C. CLASS GIFT SRL. In termen de 15 zile, S.C. CLASS GIFT SRL se obliga sa transmita un raspuns.

Utilizatorul are dreptul de a cere S.C. CLASS GIFT SRL rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor sale personale stocate. In termen de 15 zile, S.C. CLASS GIFT SRL se obliga sa comunice masurile luate precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal ale utilizatorului.

 

Utilizatorul are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata, prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza. De asemenea, utilizatorul are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care il vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele S.C. CLASS GIFT SRL sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop. In termen de 15 zile, S.C. CLASS GIFT SRL se obliga sa comunice masurile luate precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal ale utilizatorului.
Fara a se aduce atingere posibilitatii de a se adresa cu plangere autoritatii de supraveghere, utilizatorul are dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de prezenta lege, care i-au fost incalcate.

 

Utilizatorul care a suferit un prejudiciu in urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia. Instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala domiciliaza reclamantul. Cererea de chemare in judecata este scutita de taxa de timbru.

 

Pentru exercitarea acestor drepturi, utilizatorul va inainta S.C. CLASS GIFT SRL o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere, solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

 

CADRUL LEGISLATIV
Cadrul legislativ care care sta la baza prezentului document este constituit din “Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date” si “Legea nr. 506 din 17 noiembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice”.